top of page
Hotel Room
Luxurious Hotel Bed
sagistgroup furniture factory.jpg

Hello

SAGIST GROUP LUXURY FURNITURE FACTORY Made in Türkiye Hotel furniture Villa furniture Restaurant_1080pFHR

SAGIST GROUP LUXURY FURNITURE FACTORY Made in Türkiye Hotel furniture Villa furniture Restaurant_1080pFHR

Play Video

Светски познатиот архитект Метин ДУРМАЗ , извршен директор на SAGIST GROUP LUXURY FURNITURE

Тој отиде на африканска турнеја за да ги контролира своите инвестиции во Нигерија, Кенија и Конго и да основа нова компанија.

Метин ДУРМАЗ , извршен директор на SAGIST GROUP FURNITURE , кој украсува и произведува мебел за вили и хотели на многу високорангирани богаташи, ќе ги посети Нигерија, Кенија, Мозамбик и Конго за да ги види нивните проекти во Африка на лице место и да направи нови договори.

Во нашето интервју со светски познатиот архитект Метин Дурмаз , извршен директор на SAGIST GROUP LUXURY CUSTOM MADE FURNITURE FACTORY ;

Таа произведува мебел за хотелите со 5 ѕвезди Marriott, Hilton и Radisson во Нигерија, како и мебел за 3 ултра луксузни вили во Лагос и 2 ултра луксузни вили во Абуџа.

Продолжувајќи со 2 хотелски проекти во Кенија, Метин ДУРМАЗ произведува луксузен мебел за хотелот Glee со 7 ѕвезди и хотелот Ritz-Carlton со 5 ѕвезди.

Метин ДУРМАЗ , кој го заврши дизајнот на 4 ултра луксузни вили во Мозамбик во сопственост на големи бизнисмени и богати луѓе на високо ниво и започна со производство во нивната фабрика во Истанбул, рече: „Мозамбик е моето јаболко на окото, го сакам Мозамбик и неговиот луѓе“.

Демократски Конго се подготвува да доминира на пазарот во Д. Конго со својата новоотворена компанија во Киншаса. Познатиот архитект Метин Дурмаз , кого ултрабогатите од Конго веќе почнаа да го следат, рече: „Ќе работиме само за приватни клиенти во Конго, се подготвуваме да направиме луксузни проекти на највисоко ниво“.

Метин ДУРМАЗ , кој исто така ги заврши прелиминарните дизајни на 400 ултра луксузни вили со нивните нови инвестиции во Софија, Бугарија, рече: „Нашата врата е секогаш отворена за африканските готовински инвеститори, секој што инвестираше во SAGIST GROUP и нашите проекти заработија неверојатни пари. Нашите инвеститори се луѓе, деловни луѓе и мултимилијардери од целиот свет“.

Познатиот архитект Метин ДУРМАЗ привлече големо внимание на Ultra Jet сетовите со неговата новокомплетирана кула на изложбен салон од 7000 квадратни метри и ултра луксузната специјална колекција на мебел. Дами мултимилијардери почнаа да се собираат во Истанбул во SAGIST GROUP . „Ние сме неверојатно зафатени, секоја недела приватен авион на друг клиент слетува во Истанбул за нас. Моите проекти се толку интензивни што понекогаш морам да се сретнам со моите клиенти не само во Истанбул туку и во други земји. Сега кога ја имам поставено мојата лична канцеларија на мојот приватен авион, јас и моите асистенти сме секогаш во авион и патуваме низ целиот свет“, рече.

 

Име на компанија: САГИСТ ГРУП ФАБРИКА ЗА ЛУКСУСЕН МЕБЕЛ ПО КОРИСТЕНА

Извршен директор: Метин ДУРМАЗ

Whatsapp: +905537206617

Веб: www.hotelmobilya.com

Е-пошта: info@hotelmobilya.com

Инстаграм: www.instagram.com/sagistgroup

Адреса: Maraşelfevzi Çakmak Cad. Бр: 118 Ферхатпаша Аташехир Истанбул Турција

AFRICAN UNION SUPERIOR PRIORITY and ACCREDITED MANUFACTURER CERTIFICATE to SAGIST GROUP from The Chairman of the African Union H.E. President Macky Sall of Republic of Senegal 

instagram.com/sagistgroup
LGBTQ FRIENDLY.png
HIGH QUALITY MADE IN TURKEY

SAGIST GROUP FURNITURE FACTORY: furniturefactory.com.tr

SAGIST GROUP HOTEL FURNITURE FACTORY : hotelmobilya.com.tr

KITCHEN CABINET

Experience Luxurious Living with SAGIST GROUP: The Epitome of Custom-Made Elegance

Renowned architect Metin DURMAZ, the creative genius behind SAGIST GROUP, the world's largest custom-made furniture factory, continues to shape iconic projects across the globe. SAGIST GROUP stands as Turkey's premier custom furniture factory, extending its influence from Istanbul to California, London, Sofia, Dubai, South Africa, Vienna, and Abuja.

In an exclusive interview with SAGISTGROUP and Metin DURMAZ, the humble visionary shared insights into his illustrious career. Despite the challenges of the pandemic, he revealed their relentless dedication, with factories operating 24/7. Our visit unveiled the simultaneous production of ultra-luxury villa projects and three 7-star hotels, highlighting their unwavering commitment to excellence.

A Commitment to Education and Humanity:

SAGIST GROUP, a beacon of philanthropy, awarded full education scholarships to 100 female university students in African nations like Nigeria, South Africa, Ghana, and Kenya. These students, especially architecture graduates, undergo an intensive three-year internship personally guided by Metin DURMAZ. His profound gratitude towards Africa shines through these initiatives.

A Glimpse into SAGISTGROUP's Achievements:

During our meeting with Metin DURMAZ, we learned about SAGISTGROUP's remarkable accomplishments. Their exports soared to $114M in the previous year, and groundbreaking projects in the USA and Africa underscore their global impact. With multiple projects in Dubai and ambitious plans for ultra-luxury hotels and airports in Nigeria, SAGISTGROUP continues to redefine luxury.

Embracing Diversity:

Inclusive and accepting, SAGISTGROUP proudly declares itself LGBTQ+ friendly, fostering an environment of acceptance and respect for everyone.

Explore the world of SAGIST GROUP at www.hotelmobilya.com or follow their inspiring journey on Instagram at @sagistgroup. Elevate your living spaces with SAGIST GROUP, where passion meets precision, and luxury finds its truest form.

SAGIST GROUP RESTAURANT FURNITURE
SAGIST GROUP LUXURY OFFICE FURNITURE
BATHROOM CABINET
sagist group certificates and logo.jpg

Нашата компанија е основана во 1978 година во Истанбул. Произведуваме во областа на мебел кој е наш главен сектор. Подоцна, се префрливме на полето на мебел по нарачка и се специјализиравме за проекти кои бараат многу производи изработени по нарачка во хотели, болници, училишта и ресторани.

Во моментов сме еден од водечките производители на договорен мебел и мебел по нарачка во Турција и Европа. Со нашите три фабрики на вкупна површина од 20.000 m2, ние сме во состојба да ги произведуваме сите производи од многу проекти истовремено и да ги испорачаме низ целиот свет навреме.

Нашата компанија долги години успешно се докажа во овој сектор добивајќи многу награди.

Во 2018 година ја добивме наградата:

HOTEL FURNITURE  HOME FURNITURE   VILLA FURNITURE  RESTAURANT FURNITURE   KITCHEN FURNITURE  BATHROOM FURNITURE   THE AMERICAN ACADEMY OF  HOSPITALITY SCIENCES  BEST CONTRACT FURNITURE FACTORY 2018 _cc781905-5cde -3194-bb3b-136bad5cf58d_FIVE STAR DIAMOND AWARD  And  INTERNATIONAL ARCH OF EUROPE IN 2019  Europe 2019 BEST CONTRACT FURNITURE MANUFACTURER

Нашите фабрики за мебел SAGIST GROUP ( hotelmobilya.com ) и нашата сопствена архитектонска фирма IT ARCHITECT ( interiorturkey.com ) се многу силни во Европа и на Блискиот Исток. Почнавме да имаме нови инвестиции во регионот на САД. Во моментов имаме свои компании и партнерства во САД, Калифорнија, ОМАН Мускат, ОК Лондон, Катар, Доха и ДУБАИ. На нашите клиенти им нудиме производи со највисок квалитет достапни во Турција и Европа. Долгорочното задоволство на нашите клиенти и нивниот континуиран бизнис со нас го открива разбирањето на SAGIST GROUP за квалитетот и задоволството на клиентите.

НИЕ ГИ ОСТВАРУВАМЕ ВАШИТЕ СОНИШТА!

ГРУПА САГИСТ

Извршен директор, МЕТИН ДУРМАЗ

HOTEL FURNNITURE
HIGH QUALITY MADE IN TURKEY
VILLA HOME FURNITURE

SAGIST GROUP LUXURY FURNITURE FACTORY: luxuryfurniture.com.tr

Premium Quality
HIGH QUALITY MADE IN TURKEY
AFRICAN UNION SUPERIOR PRIORITY and ACCREDITED MANUFACTURER CERTIFICATE to SAGIST GROUP from The Chairman of the African Union H.E. President Macky Sall of Republic of Senegal 
SAGIST GROUP HOME FURNITURE
Sagist Group, производители на луксузен мебел, брзо станува нови фаворити на богатите бизнисмени и од Европа и од Африка.
 

Ниту едно место не е комплетно без комплет цврст мебел. Иако е лесно да се земе здраво за готово, не може да се негира дека еден пар мебел ја зголемува севкупната удобност на која било локација. Исто така, помага мебелот да има разновидна значајна употреба. Идеални се за релаксација и складирање, па дури и ја додаваат општата убавина на едно место. но иако секој тип на мебел би им помогнал на повеќето луѓе, други се подготвени да потрошат пари на најдобриот тип на луксузен мебел што може да се купи со пари. За потребите на луѓето во оваа последна група беше создадена Sagist Group да ја пополни.

Sagist Group  е компанија која е специјализирана за изработка на луксузен мебел по нарачка за да одговара на ексклузивните вкусови на своите клиенти. Реномираниот бизнис за производство на мебел има фабрика во Турција која произведува производи со висок квалитет и за приватни и за комерцијални резиденции.  Од своето основање до сега, Sagist Group прерасна во водечки производител во неговото поле. Така, не е на место да се видат неговите производи како се наоѓаат во најпремиум хотелите и луксузните вили ширум светот.

Sagist Group  е основана од Метин Дурмаз, познат бизнисмен и архитект со сон неговата компанија да постигне глобален статус. Во согласност со оваа возвишена цел, Метин инвестираше огромна сума од 43 милиони американски долари само во првиот квартал од 2022 година. панели, градежништво и, се разбира, мебел.

Покрај неговите инвестиции во  Sagist Group , Метин исто така им дава шанса на заинтересираните инвеститори да заработат пасивен приход во реномирана компанија. Неодамна, Sagist Group имаше готовински прилив од над 11 милиони американски долари од договор за дистрибуција на мебел, кој потоа брзо беше доделен на своите инвестициски партнери. Можноста да се заработи пари во таквиот и безбеден сектор ја направи Sagist Group инвестициска миленичка на многу богати бизнисмени од целиот свет, особено оние во Африка и Европа.   

Зборувајќи за тоа зошто the  Sagist Group   стана миленик на инвеститорите, Метин Дурмаз вели: „Ние сме многу успешни во компанијата. Многу сме блиски со африканските и европските култури. Ние постојано заработуваме за нашите инвеститори и можеме да ги извршиме нивните плаќања во валутата на земјата што ја сакаат. Затоа тие секогаш не преферираат.“ 

Метин Дурмаз не се подготвува да се одмори на веслата во скоро време, дури и со сите пофални достигнувања на неговата компанија од нејзиното постоење. Со својата постојана инвестиција во секторот за градежништво и мебел,  Sagist Group  наскоро ќе стане познато име. Компанијата, исто така, го дистрибуираше својот луксузен мебел во четири земји во неверојатен договор кој чини милиони долари.


Адреса: Сагист Груп Плаза/ Маресал Февзи Чакмак Кад. Бр: 118 Аташехир Ферхатпаша
Град: Истанбул 34888
Земја: Турција
Веб-страница:  https://www.instagram.com/sagistgroup


SAGIST GROUP LUXURY HOTEL FURNITURE

History

Sagist Group was founded in 1978 In Istanbul by Metin Durmaz, a businessman and architect.

The company initially only produced furniture and later ventured into custom-made furniture and began taking up projects requiring several custom-made furniture objects for hotels, schools, hospitals, and restaurants.

In Early 2022, in line with this lofty goal, Durmaz invested 43 million USD in establishing the company’s status in several other sectors such as architecture, international transportation, coffee, acoustic panels, and construction.

In Bulgaria for 400 luxury villa projects, opening its doors to investors, particularly African investors.

Recently, Sagist Group earned over 11 million USD from a furniture distributorship deal, which was swiftly given out to its investment partners.

Brands

 • Sagist Dubai

 • Sagist USA

 • Sagist Congo

 • Luxury Furniture

 • Furniture Factory

 • Puduhepa

 • Akhineton

 • Echosheet

 • Interior Turkey

 • Hotel Mobilya

Recognition

In 2018, Sagist Group received The American Academy of Hospitality Sciences Best Contract Furniture Factory Award and the Five Star Diamond Award. In 2019, the company became the Best Contract Furniture Manufacturer recipient by The International Arch Of Europe.

Philanthropy

In April 2022, Sagist Group announced an education scholarship for 100 Female University Students in Africa, such as Nigeria, South Africa, Ghana, and Kenya, and that the architecture graduates among these female students will be chosen for an internship for three years to be personally trained by Durmaz, subjecting them to an intensive training program.

References

 1. Customising your lifestyle

 2. Echo Sheet

 3. Sagist Group Attracts African & European Investors Through Its Hugely Profitable Business Model

 4. A World Leader of Turkish Luxury Custom Made Furniture Factory

 5. Who is Metin Durmaz? Who is Sagist Group?

 6. A World Leader Of Turkish Luxurious Special Production Furniture

 7. The most successful business person of the year award went to Metin Durmaz

 8. Sagist Group Company Profile References Catalogue

 9. Sagist Group Has Announced That It Has Given Scholarship to 100 African Female University Student

External links

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • YouTube
 • TikTok
WORLD LUXURY HOTEL FURNITURE FACTORY AWARD
bottom of page